és ne feledje, a terített asztal öröme
mindig összehozza a családot.

Séftippek

  • ha a leves túl zsíros lett, akkor mártson bele salátalevelet, addig ismételgesse, ameddig a salátalevél fel nem szívja a zsírréteget
  • hogy hagymapucolás közben ne könnyezzen a szeme, tegye fél órára hűtőbe a hagymát és pucolás előtt vizezze be a kést
  • ha elsózta az ételt, akkor forralja fel és dobjon bele krumplit, főzze puhára és utána szedje ki, a krumpli magába szívja a sót
  • ha lekozmált az étele és az edény alját fekete foltok tarkítják, töltsön bele hideg vizet és három evőkanál sót, majd forralja fel ezután könnyen eltakaríthatja edényét
  • a kenyértartóba érdemes néhány szem rizst vagy kockacukrot tenni ami felszívja a nedvességet, így elkerülhetjük a pékárú penészesedését
  • a fonnyadt petrezselyem vagy zellerzöld felfrissül ha félóráig forró vízbe tesszük.
  • a zöldbab és a zöldborsó megtartja a friss színét, ha a főzővizébe kevés cukrot teszünk
  • a főtt krumpli finomabb lesz ha a főző vizébe kevés tejet öntünk.
  • a krumplipürét ne csak tejjel pépesítse, hanem keverje el simává vajjal, ha egy kevés sütőport tesz a krumplipürébe könnyebb és levegősebb lesz tőle.
  • ha a serpenyőbe kevés sót szórunk akkor sütéskor nem fröccsen ki az olaj
  • a pároltkáposzta ízletesebb lesz, ha ecet és cukor helyett egy kis savanyú almát adunk hozzá, és úgy pároljuk meg
  • a tél végi dió újra jó ízű lesz ha néhány órán át tejben megáztatjuk és utána leszárítjuk.
  • a forró rántást mindig hideg vízzel öntsük fel, a hideg rántást pedig meleg vízzel engedjük fel.
  • a lecsót és a pörköltöt mindig főzzük szaftjára ne maradjanak vizesek
  • a hal pikkelyeit gyorsan leszedhetjük ha kis időre vízbe tesszük.
  • ha a megmosott kaprot, vagy petrezselymet lefagyasztjuk, akkor egész évben ízesíthetünk vele csak bele kell morzsolnunk az ételbe.
Kapcsolat

Fekete Gólya étterem

Kecskemét, Borbás 50.
Asztalfoglalás: 76-702-638, 06-30-4453-140

Képgaléria

Tekintse meg képeinket az étteremről és szolgáltatásainkról.

OTP bankkártyás fizetés
© 2012 FEKETE GÓLYA ÉTTEREM - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét, Borbás 50. Nyitvatartás: H-CS.:10.30-22.00 P-Szo:10.30-23.00 V:10.30-22.00 E-Mail: foglalas@feketegolya.hu
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázat Ingyen WiFi Sodexo Ticket Restaurant Puebla utalvány Erzsébet utalvány Széchenyi Pihenőkártya Feldobox GPS adataink
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ