és ne feledje, a terített asztal öröme
mindig összehozza a családot.

Túrógombóc édestejföllel

Túrógombóc édestejföllel

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
1 citrom
csipet só
porcukor
tejföl

Elkészítés

Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával a kristálycukorral. Egy csipet só és egy citromhéja is belekerülhet, állni hagyjuk 1 órát, hogy megdagadjon a búzadara. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Valószínű: jó lesz.

A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon, szép barnás színűre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.

Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire édesen szereti - és leöntheti vele a gombócait.

Letöltések

PDF formátumban
Kapcsolat

Fekete Gólya étterem

Kecskemét, Borbás 50.
Asztalfoglalás: 76-702-638, 06-30-4453-140

Képgaléria

Tekintse meg képeinket az étteremről és szolgáltatásainkról.

OTP bankkártyás fizetés
© 2012 FEKETE GÓLYA ÉTTEREM - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét, Borbás 50. Nyitvatartás: H-CS.:10.30-22.00 P-Szo:10.30-23.00 V:10.30-22.00 E-Mail: foglalas@feketegolya.hu
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázat Ingyen WiFi Sodexo Ticket Restaurant Puebla utalvány Erzsébet utalvány Széchenyi Pihenőkártya Feldobox GPS adataink
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ