és ne feledje, a terített asztal öröme
mindig összehozza a családot.

Ropogós csülök sörmártással, szalonnás-gyöngyhagymás parázsburgonyával

Ropogós csülök sörmártással, szalonnás-gyöngyhagymás parázsburgonyával

Hozzávalók 4 személyre

1db csontozott
sertéscsülök
só, bors, kömény,
fokhagyma
1 kg burgonya
2 db paprika és
paradicsom
15 dkg gyöngyhagyma
15 dkg füstölt szalonna
2 db vöröshagyma
olaj és sör a sütéshez
mártáshoz
2 evőkanál liszt
1 evőkanál
paradicsompüré
1 dl tejszín
3 dl sör

Elkészítés

A csülköt bevágjuk és fűszerezzük tetszés szerint a felsorolt fűszerekkel. 1 napig pácoljuk. Sütőtálba tesszük (bőrével lefelé), bedörzsöljük olajjal 150 ºC sütőben 1 órát sütjük majd megfordítjuk, locsolgatjuk a levével és sörrel.Beborítjuk a karikára vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával, füstölt szalonnával, hozzá adjuk a burgonyát és a gyöngyhagymát is, visszarakjuk a sütőbe még 1,5 órára (az utolsó fél órában 170 ºC). A zsírjából két evőkanálnyit egy edényben hevítünk. Hozzá adjuk a paradicsompürét és a lisztet, rozsda-barnára pirítjuk. Felöntjük sörrel és tejszínnel, összeforraljuk. A szalonnás burgonyát tálra halmozzuk, rátesszük a csülköt megöntözzük a mártással.

Letöltések

PDF formátumban
Kapcsolat

Fekete Gólya étterem

Kecskemét, Borbás 50.
Asztalfoglalás: 76-702-638, 06-30-4453-140

Képgaléria

Tekintse meg képeinket az étteremről és szolgáltatásainkról.

OTP bankkártyás fizetés
© 2012 FEKETE GÓLYA ÉTTEREM - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét, Borbás 50. Nyitvatartás: H-CS.:10.30-22.00 P-Szo:10.30-23.00 V:10.30-22.00 E-Mail: foglalas@feketegolya.hu
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázat Ingyen WiFi Sodexo Ticket Restaurant Puebla utalvány Erzsébet utalvány Széchenyi Pihenőkártya Feldobox GPS adataink
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ