és ne feledje, a terített asztal öröme
mindig összehozza a családot.

Parmezános csirkemell

Parmezános csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

4 evőkanál reszelt
parmezán
2 evőkanál liszt
1 teáskanál Cayenne-bors
1 teáskanál őrölt
pirospaprika (édes)

őrölt bors
2 nagyobb tojás
80 dkg csirkemellfilé
(bőr nélkül)
1 evőkanál olaj
7,5 dkg lágy vaj
2 gerezd fokhagyma
(zúzva)
2 evőkanál apróra vágott
petrezselyem
25 dkg penne
2 dl tejszín
2 dl tej

Elkészítés

A sütőt 220ºC kell előmelegíteni. A parmezánt, lisztet és a fűszereket egy tányérban jól összekeverni. Tojást külön kikeverni. A csirkemelleket szeleteljük enyhén klopfoljuk és sózzuk. A csirkemellfiléket először a kikevert tojásba, majd a parmezános keverékbe forgatjuk.
A felesleget le kell szórni róla, félretenni. A tepsit olajjal (ecsettel) kikenni, ráfektetni a húst, kb. 15 percig a sütőben barnítani. A tésztát kifőzni. A fokhagymát vajon üvegesre pirítjuk, felöntjük tejszínnel és a tejel összeforraljuk. A tésztát bele forgatjuk a mártásba. A csirkehúst a sütőben megfordítjuk, és a kimaradt, félretett keverékkel beszórjuk. Még 5 percig sütjük. A tésztával körítve tálaljuk.

Letöltések

PDF formátumban
Kapcsolat

Fekete Gólya étterem

Kecskemét, Borbás 50.
Asztalfoglalás: 76-702-638, 06-30-4453-140

Képgaléria

Tekintse meg képeinket az étteremről és szolgáltatásainkról.

OTP bankkártyás fizetés
© 2012 FEKETE GÓLYA ÉTTEREM - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét, Borbás 50. Nyitvatartás: H-CS.:10.30-22.00 P-Szo:10.30-23.00 V:10.30-22.00 E-Mail: foglalas@feketegolya.hu
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázat Ingyen WiFi Sodexo Ticket Restaurant Puebla utalvány Erzsébet utalvány Széchenyi Pihenőkártya Feldobox GPS adataink
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ