és ne feledje, a terített asztal öröme
mindig összehozza a családot.

Kemencés kacsacomb sült zöldségekkel

Kemencés kacsacomb sült zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre

4 kacsacomb
4 babérlevél
2 ág rozmaring
2 kiskanál kakukkfű

bors
2-2 paprika paradicsom
 

Elkészítés


A kacsacombot megtisztítjuk, alaposan megsózzuk bedörzsöljük a fűszerekkel és állni hagyjuk. (Javasolt előző nap előkészíteni, így egy éjjelen át tudjuk állni hagyni.)

Másnap a combokat egy tepsibe vagy magas falú római tálba helyezzük, kevés vizet és zsiradékot öntünk alá, a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe (150 ºC, alul-felül állás) dugjuk. Lassú tűzön lefedve kb. 2 órán keresztül pároljuk.

Utána a fedőt levéve, hozzá adjuk a felezett paprikát és paradicsomot a hőmérsékletet emelve (190 ºC csak felül állás) ropogósra sütjük, időnként átfordítjuk a combokat, és saját zsírjával locsoljuk. (Ha szükséges, az összegyűlt fölösleges zsiradékból leöntünk.

Párolt káposztával, törtburgonyával és sült zöldségekkel tálaljuk.

Letöltések

PDF formátumban
Kapcsolat

Fekete Gólya étterem

Kecskemét, Borbás 50.
Asztalfoglalás: 76-702-638, 06-30-4453-140

Képgaléria

Tekintse meg képeinket az étteremről és szolgáltatásainkról.

OTP bankkártyás fizetés
© 2012 FEKETE GÓLYA ÉTTEREM - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét, Borbás 50. Nyitvatartás: H-CS.:10.30-22.00 P-Szo:10.30-23.00 V:10.30-22.00 E-Mail: foglalas@feketegolya.hu
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázat Ingyen WiFi Sodexo Ticket Restaurant Puebla utalvány Erzsébet utalvány Széchenyi Pihenőkártya Feldobox GPS adataink
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ