és ne feledje, a terített asztal öröme
mindig összehozza a családot.

Kecskeméti Hirös palacsinta

Kecskeméti Hirös palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

Palacsintához
2 tojás
1 csésze liszt
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
1/5 dl szénsavas
ásványvíz
csipet só
olaj a sütéshez
Töltelékhez
15 dkg őrölt dió
4 dl baracklekvár
8 dkg cukor
4 cl fütyülősbarack
pálinka
5 dkg mazsola


Elkészítés

A tejet, a tojást, a lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd az ásványvízzel hígítjuk pihentetjük.

Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket: a tejet a cukorral összeforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót és három percig forraljuk.

Felforrósítjuk a palacsintasütőt, kevés olajat csepegtetünk bele, és megsütjük a nyolc palacsintát. A palacsintákra elosztjuk a tölteléket és félbe, majd még egyszer félbe (tehát negyedbe) hajtjuk őket. Majd a pálinkával elkevert forró lekvárral meglocsoljuk.

Letöltések

PDF formátumban
Kapcsolat

Fekete Gólya étterem

Kecskemét, Borbás 50.
Asztalfoglalás: 76-702-638, 06-30-4453-140

Képgaléria

Tekintse meg képeinket az étteremről és szolgáltatásainkról.

OTP bankkártyás fizetés
© 2012 FEKETE GÓLYA ÉTTEREM - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét, Borbás 50. Nyitvatartás: H-CS.:10.30-22.00 P-Szo:10.30-23.00 V:10.30-22.00 E-Mail: foglalas@feketegolya.hu
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázat Ingyen WiFi Sodexo Ticket Restaurant Puebla utalvány Erzsébet utalvány Széchenyi Pihenőkártya Feldobox GPS adataink
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ