és ne feledje, a terített asztal öröme
mindig összehozza a családot.

Hideg rózsabarack-krémleves

Hideg rózsabarack-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

70 dkg rózsabarack vagy
szezonon kívül konzerv
2 dl főzőtejszín
1 cs vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 dl fehérbor
csipet őrölt fahéj
csipet menta
1 kisebb citrom
1-2 dl habtejszín
(díszítéshez)

Elkészítés

A citromot alaposan megmossuk, félbevágjuk, a levét kinyomjuk, és 2 citromkarikának megfelelő héjat levágunk róla. A rózsabarackot megmossuk, 4 szép érettet félreteszünk, a többit 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd gyorsan kivéve hideg vízbe áttesszük. Héját lehúzzuk, kimagozzuk, lábosba tesszük, ráöntjük a citromlé felét, hozzáadjuk a bort, a cukrot, az őrölt fahéjat, a mentát, a citromhéjat, és felengedjük vízzel (bőven ellepje). 5 percig forraljuk, majd kis szűrővel kiszedjük a citromhéjat, és a többit összeturmixoljuk.

A pudingport 1,5 dl hideg vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, amíg sűrűsödni kezd, majd hideg vízfürdőbe állítjuk.

Kb. 3 óráig hűtőszekrénybe tesszük, és hidegen fogyasszuk barack darabokkal és tejszínhabbal díszítjük.

Házi tejszínhab elkészítése: 2 dl habtejszínt ízesítünk vaníliás cukorral és utána kézi botmixerrel magas fokozaton addig keverjük, míg hab állagúvá nem válik.

Letöltések

PDF formátumban
Kapcsolat

Fekete Gólya étterem

Kecskemét, Borbás 50.
Asztalfoglalás: 76-702-638, 06-30-4453-140

Képgaléria

Tekintse meg képeinket az étteremről és szolgáltatásainkról.

OTP bankkártyás fizetés
© 2012 FEKETE GÓLYA ÉTTEREM - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét, Borbás 50. Nyitvatartás: H-CS.:10.30-22.00 P-Szo:10.30-23.00 V:10.30-22.00 E-Mail: foglalas@feketegolya.hu
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázat Ingyen WiFi Sodexo Ticket Restaurant Puebla utalvány Erzsébet utalvány Széchenyi Pihenőkártya Feldobox GPS adataink
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ