és ne feledje, a terített asztal öröme
mindig összehozza a családot.

Almás pite

Almás pite

Hozzávalók 4 személyre

tésztához
25 dkg margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
töltelékhez
A tálaláshoz
2 kg alma
15 dkg mascarpone
fahéj
juharszirup
2 csomag vaníliás cukor
porcukor

Elkészítés
A margarint a lisztben elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrjuk. Amíg pihen, a meghámozott almát lereszeljük. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem. Praktikus ehhez a művelethez a sodrófát igénybe venni, azaz arra tekerni a tésztát és úgy segíteni rá a tepsire. Lehelet vékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott cukrozott reszelt alma. Szépen elteregetem az alján megszórom a vaníliás cukorral és a fahéjjal, és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halványdrapp színárnyalatot ölt és megszilárdult. Ha kihűlt, szeletelhető. A mascarponet porcukorral elkeverjük és kanállal formázzuk. A pite tetejére helyezzük és ízlés szerint meglocsoljuk a juharsziruppal.

Letöltések

PDF formátumban
Kapcsolat

Fekete Gólya étterem

Kecskemét, Borbás 50.
Asztalfoglalás: 76-702-638, 06-30-4453-140

Képgaléria

Tekintse meg képeinket az étteremről és szolgáltatásainkról.

OTP bankkártyás fizetés
© 2012 FEKETE GÓLYA ÉTTEREM - Kecskemét
Cím: 6000, Kecskemét, Borbás 50. Nyitvatartás: H-CS.:10.30-22.00 P-Szo:10.30-23.00 V:10.30-22.00 E-Mail: foglalas@feketegolya.hu
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázat Ingyen WiFi Sodexo Ticket Restaurant Puebla utalvány Erzsébet utalvány Széchenyi Pihenőkártya Feldobox GPS adataink
OK

Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket (cookie-kat) használunk. További információ